Kerstbomenactie (lokale marketing) Kloezeman hoveniers | Tuinmarkt Bilthoven

kerstbomenactie kloezeman hoveniers

Kerstbomenactie (lokale marketing) Kloezeman hoveniers | Tuinmarkt Bilthoven

Concept & Creatie

Omdat niemand een betrouwbare glazen bol heeft en al helemaal niet een die rekening houdt met een pandemie en winkelsluitingen in de drukste tijd van het jaar.  Dan zijn creatieve lokale promotie oplossingen nodig!

En zo werden in oktober 2020 plannen gesmeed om de groots ingekochte aantallen kerstbomen aan de man te brengen. Want tja, bij de inkoop van de bomen was er nog geen pandemie. Laat staan een langdurige winkelsluiting in zicht. Kortom tijd voor actie!

Samen met Jeffrey Kloezeman maakte Bis Concepts een plan voor een grootschalige Kerstbomenactie (lokale marketing) promotie. Met als doel alle kerstbomen op tijd uit te verkopen. Of de  actie een succes was? >> Jeffrey heeft last minute extra kerstbomen moeten inkopen omdat hij voor het drukste weekend al zo goed als leeg verkocht was!

 

Offline promotie voor online verkoop van kerstbomen

Gezien de onzekerheid groot is of er uberhaupt fysiek kerstbomen verkocht mogen worden begin december wordt besloten de bomen ook via de website van Kloezeman hoveniers te gaan aanbieden. Omdat dit een hele nieuwe aanpak is voor de Tuinmarkt Bilthoven en dus ook voor de klanten maken we samen een marketingplan om de kerstbomenwebshop te lanceren.

Buiten een Facebook pagina heeft de Tuinmarkt nog geen online aanwezigheid. Daarom wordt besloten de website van de hovenierstak van het bedrijf daarvoor te gebruiken. Om bestaande en nieuwe klanten te informeren wordt een flyer ontworpen om uit te leggen hoe het online aanschaffen van een kerstboom in z’n werk zal gaan. Omdat de Tuinmarkt ook een regiofunctie heeft voor wat betreft kerstbomen worden ook advertenties in lolake kranten ingezet. 

 

Kerstbomenactie Kloezeman hoveniers voorbeeld flyers
Kerstbomenactie Kloezeman hoveniers voorbeeld terugkom voucher
Herhaal-aankopen stimuleren is rustige winkelperiode

Om de klanten te bedanken voor hun steun door het kopen van een kerstboom krijgt elke klant een voucher mee met de keuze uit twee cadeautjes bij een volgende aankoop in de eerste weken van het nieuwe jaar.

 

advertentie kloezeman klein lokale marketing
advertentie kloezeman groot lokale marketing
Concept en creatie kerstbomenactie door Bis Concepts

Kan jij ook wat hulp gebruiken bij het opzetten van een lokale marketingcampagne? Ik help je graag van totaal concept tot uitvoering. Stuur mij een bericht en ik neem contact met je op.

 

[ concept & creatie Kerstbomenactie (lokale marketing) Kloezeman hoveniers | november 2020]